X

04/04/2020

Info Inschrijven

Intro

De Ronde van Vlaanderen, de koers der koersen in de Vlaamse Ardennen, is voor wielertoeristen en -liefhebbers een echte hoogdag! Voor het derde jaar op rij kunnen 1 dag voor de profs, ook de kleinste koersfanaten kennis maken met de Ronde van Vlaanderen tijdens de Ronde van Vlaanderen voor Families. Een korte familietocht, met animatie onderweg, leidt je door de Vlaamse Ardennen met passage over de officiële RVV-aankomstlijn! Bij aankomst op de Markt in Oudenaarde word je opgewacht door heel wat leuke activiteiten!

Inschrijven is volledig gratis maar wel verplicht, registreer je dus hieronder met het gezin voor een leuke, sportieve daguitstap!

Parcours Praktische info

Parcours

Fietsen in de Vlaamse Ardennen lijkt een werk voor echte wielerprofs, maar geen zorgen, we sparen je van kasseien en hellingen en houden het toegankelijk voor iedereen. Met een parcours van 17 km langs rustige wegen in en rond Oudenaarde belooft het een leuke, sportieve familiedag te worden.

Als kers op de taart finish je net zoals Peter Sagan en Greg van Avermaet op de officiële finish van de Ronde van Vlaanderen!

Programma

De Ronde van Vlaanderen voor Families laat je kennis maken met De Ronde maar gaat over meer dan fietsen alleen. Voor je tocht van 17 km wordt je opgewarmd door onze speaker en de nodige beats van onze DJ. Onderweg krijg je een uitgebreide bevoorrading zodat je de laatste rechte lijn naar de finish van de Ronde van Vlaanderen vlot kan inzetten. Na aankomst wacht er op de Markt van Oudenaarde een heus evenementendorp met onder andere:

 • Springkastelenrun
 • Gekke fietsen
 • Behendigheidsparcours
 • Wedstrijdje slow bike (de traagste, zonder voet aan grond te zetten, wint!)
 • Grimestand
 • Skoda virtual cycling (waan je op de kasseien van de Koppenberg!)
 • Photo walls waarin je voor even je favoriete wielerheld(in) bent


Praktisch

Deelnamepakket

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading met water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Medische bijstand op start en bevoorradingen
 • Technische bijstand
 • Animatie bij de start en aankomst
 • ...

Afhalen deelnamepakket

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 4 april tussen 9u en 11u.

Start & Finish

Markt Oudenaarde

Parking en bereikbaarheid

De organisatie voorziet voldoende parkeergelegendheid vlakbij de start. Volg de instructies van onze parkeerwachters! Meer info volgt snel!

Bekijk het parkingplan

Inschrijven

Zie jij het helemaal zitten om je Flandrien te voelen op 4 april en op uitstap te gaan met de familie? Schrijf je dan nu gratis is voor de Ronde van Vlaanderen voor Families! Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk, dus doe het nog snel want de inschrijvingen sluiten op vrijdagavond 3 april om 23u59!


Ik doe mee

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Volgende figuur kan je ook helpen om je gezondheidsrisico in te schatten.

Gezondheid

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton